Buharla varis tedavisi yöntemi Lazerle yapılan varis tedavisine alternatif olarak geliştirilmiş bir tedavi yöntemidir.
Buharla tedavide lazer enerjisi yerine sıcak buhar kullanılarak yakılır. Böylece varisli ana damarın kapanması sağlanır.
Varis tedavisi yöntemleri arasında lazerle varis tedavisinde bulunan tüm etkiler ve yan etkiler görülür. Bu tedavide de diğerlerinde olduğu gibi ana damara tedavinin uygulanmasından sonra yan dallara köpük tedavisi uygulanır.
Bacak temizliğinin ardından venöz yetmezliği olan toplardamara ultrason eşliğinde ince bir iğne yerleştirilir. Ardından toplardamar içine ince buhar fiberi yerleştirilir. Ultrason eşliğinde damar içine girişim yapılır.
İşlem esnasında ameliyata gerek yoktur. Buhar cihazının fiberinin ucu girilen uzun damara yerleştirilir. Damar çevresine ince iğneler yardımıyla bir su yatağı oluşturulur. Böylece işlem esnasında çevre dokuların yanması önlenmiş olur.
Yukarıdan aşağıya doğru damarın içine buhar verilir ve damar kapatılır. Bu tedavi sırasında aynı lazerle yapılan tedavideki gibi narkoz ya da hastane yatışı gerekmez. Lokal anestezi yeterlidir. Kişi tedaviye yürüyerek gelir ve tedaviden hemen sonra yürüyerek ayrılır. Buharla varis tedavisinde hasta işlem esnasında lazerde olduğu gibi ağrı hissetmez.
Buharla Varis Tedavisi hakkında daha fazla bilgi ve randevu için bize ulaşın!
Temel olarak bacağımızda iki adet toplardamar bulunur. Bu damarlardan (derin ven) ana toplardamarda varis görülmez. Ancak safen ven ismi verilen yandaki diğer damarda varis görülür. Safen ven isimli damar içindeki kapakçıklar bozulduklarında artık bacaktaki kanın kalbe taşınmasına yardımcı olamaz hale gelirler. Bu damarların içindeki kapakçıklar çalışmadığı için kalp tarafından yukarı çekilen kanın aşağıya kaçmasını önlemek yerine yer çekiminin etkisi ile aşağı doğru yeniden kaçmasına neden olur. Bu durum damar içi basıncın artmasına ve damarın daha da genişlemesine neden olur. Genişleyen damarlar da artık varisli damarlardır. Bu damarlar kanı kalbe taşıyamaz hale geldiği için kanı kalbe taşımaya devam eden derindeki damarın yaptığı işi de aksatmaya başlar ve bacaklar şişmeye başlar. Bu durumda iki seçenek vardır. Bunlardan birincisi ve en eskisi; işe yaramaz hale gelen ve bacakta kan birikmesine neden olan bu damarın ameliyatla çıkarılmasıdır. Diğeri de damarı çıkarmak yerine bacak içerisinde lazer ile yakılarak kapatılmasıdır.
Lazer ile yakılarak kapatılan damarda kan akışı durduğu ve artık kanın aşağıya kaçmasına neden olamayacağı için bacağımızdaki ana toplardamar kanı kalbe daha rahat taşımaya başlar ve bacaklardaki şişlik ve varis sorunu son bulur. Kısacası lazerle yakılan damar önce kapanır daha sonra da vücut tarafından absorbe edilerek yok olur.