Varis tedavisinde girişimsel radyoloji uzmanı olan Dr. Rengin TÜRKGÜLER varis klinik de lazerle varis tedavisi, köpük tedavisi ve skleroterapi hizmeti sunmaktadır.
Lazerle varis tedavisi veya ameliyatsız varis tedavisi tüm dünyada varis ameliyatının yerini almıştır. İşlem son derece kolay, konforlu ve etkili şekilde Varis Tedavisi Çankırı da yaşayan hastalar için sunulmaktadır. Tedavileriniz variskliniğinde yapılmaktadır.
Lazerle varis tedavisi görünen varislere değil onu oluşturan büyük damara (çoğunlukla safen toplardamara) yapılır. Tedavi sonrasında kalan varisler kendiliğinden kaybolur. Kaybolmalarını hızlandırmak için ek olarak köpük tedavisi uygulanır.
Varis bir toplardamar hastalığı olduğundan bu hastalığın tedavisi geçmişte varisli damarın ameliyat ile çıkarılması olarak kabul ediliyordu.
Ancak gelişen tıp ve teknoloji bu teknolojiyi kullanmaya başlayan girişimsel radyoloji uzmanları ile beraber varis tedavisi nasıl yapılır sorusu tekrar sorulmaya başlandı. Varis hastalığının tedavisinde ameliyat yöntemi artık terk edildi. Bunun yerine varisli damar ameliyat ile vücudun dışına çıkarılmak yerine damar olduğu yerde kapatılarak bırakılması tercih edilir hale geldi.
Kullanılan yöntemlerin tamamının ortak özelliği damar içine iğne deliğinden girişimsel radyologlar tarafından girişim yapılması ve damar içine uygulanan ısı ya da ilaç ile damarın bir daha açılamayacak şekilde kapatılması şeklinde söylenebilir
Varis tedavisi nasıl yapılır? sorusunun ilk cevabı olan; Lazerle, Buharla yada Radyofrekansla varis tedavisinde damar içine gönderilen malzeme damar içini yakmak için kullanılır. Böylece damar içine doğru yapışır ve bir daha açılmaz. Bu tedavi ameliyatla damarın dışarıya çıkarılması ile aynı sonucu doğuran bir işlemdir.
Varis tedavisi nasıl yapılır? sorusunun ikinci cevabı olan; Köpükle ve skleroterapiyle varis tedavisidir. Bu yöntemde damar içine verilen ilaç damar içine yapışarak damarı kapatır. Daha sonra bu damar vücut tarafından ortadan kaldırılır.
Varis hastalığı bacak toplardamarlarında oluşan bir sağlık sorunu olması nedeniyle kalp damar cerrahları tarafından incelenmekte idi. Fakat gelişen teknoloji ve tıpta gelişen yöntemler varis hastalığını girişimsel radyolojinin alanına sokmuştur.
Varis sorunu yaşayan kişilerin bacaklarındaki varisin muayenesi için hastaneye gittiklerinde damarların ayrıntılı olarak incelenmesi için radyoloji birimine yönlendirildiği bilinen bir gerçektir.
Varis hastalığının teşhisi için yapılması gereken renkli doppler ultrason işlemini radyoloji uzmanı doktorlar yapmakta ve hazırladıkları raporlar kalp damar cerrahı doktorların yapacakları ameliyat için önemil bir veri olmaktadır. Ancak gelişen tedavi yöntemleri bu hastalığın tedavisinde kalp damar cerrahlarının yanı sıra girişimsel radyoloji uzmanı doktorların da tedavide yer almasına neden olmuştur.
Özellikle AMELİYATSIZ VARİS TEDAVİSİ yöntemlerinden olan EVLA (lazerle varis tedavisi) yönteminin girişimsel radyoloji uzmanları tarafından geliştirilmesinden sonra bu hastalığın tedavisinde radyologlar önemli yer almaya başlamıştır. Dünyada son yıllarda varis tedavisi için girişimsel radyoloji uzmanlarının yaptığı ameliyatsız varis tedavisi yöntemleri ameliyatın yerini almıştır.