Ancak; Bacaklarınızda venöz yetmezlik yani halk arasındaki deyimle iç varis de olabilir.
Huzursuz bacak sendromun hastanın bacaklarında karıncalanma, iğnelenme, uyuşma, kramp, yanma benzeri rahatsızlık verici hisler olur.
Bu sendromun temel özelliği; bacaklardaki bu rahatsızlığın hareket etmekle geçmesi, istirahatle başlamasıdır. Özellikle akşamları başlayan problemler uykuya dalmayı güçleştirir.
Ayrıca toplantılar, uzun yolculuklar gibi sürekli oturma gerektiren durumlarda sıkıntı yaratır. Hasta sürekli kalkmak, dolaşmak, bacaklarını germek ister.
İstirahatte hissedilen bu garip hissi hastalar tam olarak ifade edemezler. Hastalar ancak ve ancak bacaklarını hareket ettirerek bu histen kurtulurlar. Hareket sonrasında kısa bir süre rahatlayan hasta, en fazla birkaç dakika sonra tekrar aynı hissi yaşar.
Uyku bozukluğu yarattığı için gece boyunca kesintisiz bir uyku sağlanamaz. Bu da gün içinde uykuya meyil, dikkat ve konsantrasyon azlığına sebep olabilir. Tanımlanan tüm bu belirtiler, dışarıdan damarların görünmediği venöz yetmezlikte, yani iç variste olabilir.
Huzursuz Bacak Sendromu’nun aksine venöz yetmezlik, teşhis ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Ayakta durarak yapılan "bilateral alt ekstremite venöz doppler ultrasonografi" ile hastanın bu şikayetlerinin iç varis nedeniyle olup olmadığı ayırt edilebilir ve tedavi edilebilir.
Varis tedavisi ameliyatsız olarak kliniğimizde yapılabilmektedir. Bu tedavi yöntemleri lazerle varis tedavisi, köpük tedavisi ve skleroterapi şeklinde uygulanmaktadır. Böylece yıllarca bu sıkıntıyı çekmek yerine, konusunda uzman bir Radyolog tarafından değerlendirilip problemi kısa yoldan çözmenin dayanılmaz hafifliğini yaşayabilirsiniz…
Varis bacak toplardamarlarında görülen bir sağlık sorunu olduğu için bacaklarda ve ayaklarda ciddi ağrılara sebep olabilmektedir. Bu ağrı kimi zaman varis hastası olan kişilerin gece uykularını etkilediği gibi kimi zaman gündüz ayakta kalmalarına bile ciddi engeller yaratmaktadır.
Varis Ağrısı ile mücadele eden bir hastanın aklına gelen ilk soru varis ağrısına ne iyi gelir gelmektedir.
Venöz haritalama varisli damarların büyüklüğünün, genişliğinin ve yerinin Renkli Doppler Ultrason ile tespit edilmesidir. Venöz Haritalama Nedir? sorunusa en net cevap bu yazının devamında bulunmaktadır.
Venöz haritalama Radyoloji Uzmanları tarafından renkli doppler ultrason ile yapılabilen bir inceleme sonunda hazırlanan bir rapordur. Bu inceleme ile varis hastası olması muhtemel kişilerin bacaklarında dokular içinde boylu boyunca uzanmakta olan varisli toplardamarların bacağın neresinde kaç santimenteye ulaştığı nerede daralıp ve genişlediğinin belirlendiği bir tetkiktir. Tetkikin renkli doppler ultrason yapmaya ehliyetli bir radyolog tarafından yapılması zorunludur.
Venöz haritalama yalnızca bu konuda uzmanlaşmış radyologlar tarafından yapılmalıdır. Venöz haritalama raporunu radyolog olmayan kişilerin vermesi mümkün değildir. İyi yapılmış bir Venöz Haritalama varis tedavisi öncesinde yapılması mecburi olan bir işlemdir. Çünkü varis tedavisinin nasıl ve nerede bulunan hangi damara yapılacağı bu inceleme sonucunda tespit edilir. Gözle yapılan bir varis muayenesi sonrasında aslında varis olmayan bir damarınızın kapatılması sonucuyla karşı karşıya kalabilirsiniz.
İşte burada varis hastalığının teşhis ve tedavisinde neden girişimsel radyoloji uzmanlarının avantajlı olduğu ortaya çıkmaktadır. Hastalığın nerede olduğunu gören gözün nerede tedavi yapacağını bilmesi kadar büyük bir avantaj yoktur. Girişimsel Radyoloji uzmanları bu avantajı venöz haritalama yapmaları ve varisli damarın yerinin ve tipinin tespiti sonrasında tedavisinde de ultrasonu kullanarak tedaviyi gerçekleştirebilmesindedir.
Eğer Varis hastası olduğunuzu düşünüyorsanız tedavinize geçmeden önce venöz haritalama yaptırmayı ihmal etmeyin. Venöz haritalama yapılmadan tedaviye başlanmasına müsaade etmeyin.
merhaba, kiz arkadasim 24 yasinda, ankaradan cankayadan ulasiyoruz sizlere. hem yemek yerken masada, hem uyurken surekli bacak salliyor. ozellikle uyurken ben uyuyamaya basladim, cok rahatsiz oluyorum, kendiside istegi disinda salladigini soyluyor. kurtulmak istior, yardimci olur musunuz? ankara cankaya bahcelievler mahallesinde veya emak mahallesinde yonlendirebilecegini birisi var mi?
Merhaba, nöroloji bölümüne başvurmanızı öneririm. Sevgiler.
Merhaba Rengin Hanım, bacaklarımda doppler ultrsonografi sonrasında venöz yetmezlik olduğu tespit edildi. Ödemler oluyor,kaşıntı v.s. bu tarz sorunlar yaşamaktayım,tedavi nasıl olmalı ve kaç seans sürer.Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...
Reyyan hanım geçmiş olsun, Venöz yetmezliğin tedavisi için lazerle varis tedavisi yapılabilir. Bu tedavi tek bir günde bir seansta 1 - 1,5 saatlik bir sürede narkozsuz ve ağrısız şekilde bitmektedir. Tedaviye yürüyerek gelir yürüyerek gidersiniz. Ek olarak köpük tedavisi gerekiyor ise her bir köpük tedavisi seansı da yaklaşık yarım saat sürer. Ayrıntılı bilgi için 0 532 385 31 93 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.