Sık SorulanlarHasta Yorumları

Köpük Tedavisi

Köpük Tedavisi

Aslında köpük tedavisi skleroterapinin bir türüdür. Ameliyatsız varis yöntemlerinden en yaygın olarak kullanılan köpük tedavisi hasta konforunu en üst seviyeye taşır. Bu yöntem özellikle uygulama anında sonuç vermesi dolayısıyla son derece yüz güldürücüdür.

Köpük Tedavisi

Köpükle varis tedavisi de diğer ameliyatsız varis tedavisi yöntemlerinde olduğu gibi hastanın ameliyathane ortamına girmesine gerek duymaz. Hasta köpükle varis tedavisi için kliniğe yürüyerek gelir köpük tedavisi uygulanır ve yürüyerek işine yada evine döner.

Tedavi öncesinde veya işlem sırasında hastaya anastezi ve narkoz uygulanmaz.

Köpük Tedavisi kılcal damar tedavisinde kullanılan en etkin yöntemdir. Özellikle bu yöntemin avantajları sayesinde tedavi hem 15 dakikada hem de konforlu biçimde yapılmaktadır.

Köpük tedavisinde ne kullanılır?

Skleroterapi sırasında kullanılan ilaç özel bir işlem ile köpürtülerek varisli damara uygulanır. Bu nedenle bu tedavi yöntemine köpük tedavisi denilir.

Köpük tedavisi sıvı ilaca göre daha etkilidir. Ancak her damarda uygulanmaz. Köpük Tedavisi daha etkili olduğu için kahverengi renk oluşturma (pigmentasyon) gibi yan etkileri de sıvı skleroterapiye göre daha fazladır.

Köpük tedavisi ne zaman uygulanır?

Köpük tedavisi skleroterapi uygulanamayacak kadar genişlemiş damarlara uygulanır. Köpükle tedavi daha çok kılcak varislerden çok nispeten genişlemiş olan damarlara uygulanır. Bu tedavi yönteminde hastanın ağrı şikayetlerinin yanı sıra estetik şikayetlerinin giderilmesi için de uygulanabilir.

Ancak unutulmamalıdır ki köpük tedavisinin yan etkilerinden biri kapanan damarın civarında ilacın etkisi ile oluşabilecek geçici morluklardır. Bu nedenle yaz tatiline gitmeden çok önce özellikle son baharda yaptırılması tavsiye olunur.

Köpük tedavisi uygulanmadan önce ne yapılmalıdır?

Köpükle varis tedavisi uygulamasına geçilmeden önce muhakkak renkli doppler ultrason ile yüzeyde görülen ve köpükle kapatılabilecek büyüklükteki varislerin nedeni araştırılır. Bu araştırma yapılmadan yani renkli doppler ultrason ile iç varis olup olmadığı kontrol edilmeden yapılacak köpük tedavisi başarılı sonuç vermez.

Zira köpük tedavisi ile kapatılan damarları besleyen varisli iç damarlar kapatılmadığı müddetçe yüzeyde yeni varislerin oluşması kaçınılmazdır. Bu nedenle renkli doppler ultrason yapmadan yüzeyden gözle yapılan muayene sonrası köpük tedavisi yaptırılması tarafımca kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

Köpük tedavisi hakkında daha ayrıntılı bilgi ve randevu için bize ulaşın!

Köpük Tedavisi Sık Sorulan sorular
  • Varis Tedavisinde Ağrı Sorunu
    Varis Tedavisinde Ağrı Sorunu

    Varis tedavisi esnasında en fazla çekinilen konulardan biri tedavinin ağrılı olup olmadığıdır. Kılcal varislerin köpük tedavisi (skleroterapi) ile tedavisi çok az ağrı yapabilir. Ancak köpük tedavisi dışındaki varis tedavi yöntemlerinde, ağrı kesme yöntemi kullanılmazsa (anestezi ve femoral blok) tedavi ağrılı olabilir.

    Varis tedavisi sırasında hastalar normal şartlarda hiç bir şekilde ağrı hissetmemesi için gereken hazırlık yapılmalıdır. Lazerle varis tedavisi ya da köpük tedavisinin ağrılı olduğunu bildiren hastalar vardır. Uygun ağrı kesme yöntemleri kullanıldığında varis tedavisinin hiç birinde ağrı hissedilmez. Tedavi işlemi sırasında sohbet edilebilir, kitap okunabilir ya da müzik dinlenebilir. Bazı hastalarımız işlemi hatırlamak istemeyebilir. Bu durumda genel anestezi kullanmadan, daha basit yöntemlerle hastalarımız kolaylıkla uyutulabilir.

  • Varis Tedavisinin Riskleri Nelerdir?
    Varis Tedavisinin Riskleri Nelerdir?

    Varis Tedavisinin Riskleri Nelerdir sorusuna karşı verilecek cevaplar çeşitli olmakla birlikte özellikle Lazerle varis tedavisi sırasında oluşabilecek riskler;

    Lazerle varis tedavisinden sonra, işlem yapılan damar boyunca damar çevresinde çeşitli oluşumlar meydana gelebilir. Meydana gelen bu sıkıntılar tamamen geçici olup hastadan hastaya değişmekle birlikte bu riskler farklılık gösterir.

    Varis tedavisinin riskleri;

    1. Ağrı,
    2. Kızarma,
    3. Morarma ve
    4. Hafif şişlik

    gibi sıkıntılar olmakla birlikte bu durum herhangi bir risk yaratmaz. Zamana bağlı olarak geçer. Tedavisi sırasında ve sonrası damarda pıhtı oluşumu ve bu pıhtının akciğere ulaşması da istatistik olarak çok düşüktür. Bu olasılık ameliyatta daha yüksek kabul edilmektedir.

    Varis Tedavisi Riskleri

    Varis tedavisi, insana uygulanan tüm işlemlerde olduğu gibi belli Varis Tedavisi Riskleri taşımaktadır.  Bu riskler ister köpük tedavisinde ister lazer tedavisinde belirli ölçüde bulunmaktadır.

    Ancak bahsi geçen varis tedavisi yöntemlerinin her ikisi de cerrahi yöntemlere göre çok daha az risklidir. Zira işlem esnasında cerrahi uygulamaya göre çok daha az girişim gerçekleşir.

    Lazerle varis tedavisi (Buharla varis tedavisi veya Radyofrekans yönetimi için de benzerdir) sonrası riskler:

    Lazerle ya da Radyofrekans ile varis tedavisi sonrasında işlem yapılan damarın çevresinde ağrı, kızarıklık, morarma ve hafif şişlik görülebilir. Ancak bu belirtiler her hangi risk taşımaz. Zamanla düzelir.

    Lazer tedavisi ve Radyofrekans tedavisi bacak ön yüzünde diz altına da yapılırsa uyuşukluk, karıncalanma ve hissizlik oluşabilir. Bu belirtilerin geçmesi 3-6 ay ve nadiren daha uzun sürebilir. Kişiye zarar vermez. Lazer varis tedavisi esnasında ve sonrası damarda pıhtılaşması ve akciğere atması bilimsel olarak son derece seyrek görülmektedir. Bu tedavi dışında ameliyatta da aynı risk vardır.

    Skleroterapi (köpük tedavisi ya da iğne tedavisi) sonrası olabilecek riskler:

    Skleroterapi uygulanan kılcal, orta boy ya da büyük varislerde %10 oranda (on kişide bir) kahverengi bir lekelenme oluşabilir. Bu durum tamamen geçici olup, ancak vücudun bunu geçirmesi bazı kişilerde hızlı bazı kişilerde yavaş olur ve bazen birkaç ay sürebilir.

    Skleroterapi esnasında kullanılan ilaç yakıcı bir ilaçtır. Köpük şeklinde uygulandığında daha da etkili olur. Varisli damara verilen bu ilaç bazen iğne giriş deliğinden çıkarak deride küçük yaraların oluşmasına sebep olabilir. Çok sık görülmez (%1 civarı). Genel olarak varis tedavisi sonrası izlenen sorunlar geçicidir ve zamanla kendiliğinden ortadan kaybolur.

    Varis Tedavisi Riskleri hakkında daha fazla bilgi ve randevu için bize ulaşın.
  • Emzirirken Varis Tedavisi Olabilir mi?
    Emzirme Döneminde  Varis Tedavisi

    Hamilelikte olan kilo ve basınç artışı sebebiyle bacaklarda varis oluşabilmektedir. Varisler, hamilelik süresince görüntü olarak rahatsız ettiği gibi ağırlık hissi, kaşıntı, ağrı, yanma, kramp gibi şikâyetlere de neden olmaktadır.

    Hamilelik süresince karın içinde basınç artışı sürdüğünden ve asıl mesele evladınızın sağlam ve hastalıksız olarak dünyaya gelmesi olduğundan bu problemler önemsenmemekte ama evladınızı elinize aldıktan ve hastalıksız olduğunu gördükten sonra kendi şikayetleriniz ön plana çıkmaktadır.

    Varisleri olan bir anne gelince;

    1. Varis muayenesi ile bacaklar değerlendirilir.
    2. Ayakta yapılan Bilateral Alt Ekstremite Venöz Doppler Ultrason ile damarlar incelenir, hastalıklı damarlar belirlenir.
    3. Venöz haritalama yapılır, varisli damarlar belirtilir, EVLA ya da köpük skleroterapi, hangisinin yapılacağına karar verilir.

    Yapılacak tedavilere göre açıklarsak;

    EVLA sırasında;

    1. Lokal anestezi uygulanır, etkisi maksimum 15-20 dakikada geçer. Yani işlem biter bitmez lokal anestezinin etkinliği kaybolur, hem ağrısız bir işlem gerçekleşir, hem de işlem sonrası hastaya çorabı giydirilirken lokal anestezinin etkisi geçmiş olur.
    2. EVLA (Endo Venöz Lazer Ablasyon) ince, kan alma iğnesi gibi bir iğne ile yapılır. Lazer fiberi damar içine yerleştirilir, ultrason eşliğinde damar çevresine koruyucu-lokal anestezikli sıvı enjekte edilir, böylece damar yakılırken çevre dokular korunmuş olur.
    3. İşlem sırasında damar içine lazer enerjisi verilir, damarın içini yakarak etki eder, dolayısıyla dolaşıma geçen herhangi bir ilaç yoktur, sadece lokal olarak etki etmesi istenen damarı kapatır. Emzirmeyi etkilemez, dolaşıma ve dolayısıyla süte geçen herhangi bir şey yoktur.
    4. İşlem maksimum 1-1,5 saat sürer. Böylece hem anne bebeğinden ayrı kalmamış olur, hem de bir sonraki emzirme periyoduna anne yetişir
    5. Genel anestezi yapılmadığı için annenin ayılma süreci de olmayacaktır, ayrıca vücudunda kalan bir anestezik madde olmayacağından süte geçmesi ihtimali de yoktur. İşlem sonrası hasta çorabı giydirilir giydirilmez bebeğini emzirebilir.
    6. İşlem sonrası hastanın yatması gerekmez, yürüyebilir, evine gidebilir.

    Köpük tedavisi sırasında;

    1. Verilen ilaç, damarlarda küçülme ve yapışmaya neden olur, dolayısıyla etkisi lokal olarak kalır.
    2. İşlem maksimum 1-1,5 saat sürer.
    3. İşlem sonrası hastaya yürüyerek evine gidebilir.

    Yani hem kullanılan ilaçlar süte geçmez, hem de anne bebeğinden uzun süre ayrı kalmamış olur.

    Emzirme dönemi, annelerinin bebekleriyle ilgilendiği kadar kendileriyle de ilgilendikleri bir dönem olabilir. Bebeğinizi mutlu etmek ne kadar önemliyse kendinizi mutlu etmeniz de o kadar önemli.

    Mutlu anne= Mutlu bebek. Sağlıklı ve mutlu günler diliyorum...

  • Köpük Tedavisi Nedir?
    Köpük Tedavisi Nedir?

    Köpük Tedavisi Nedir? Bilindiği üzere varis; bir toplar damar hastalığıdır. Bu hastalık, toplardamarlar içinde bulunan kan akış yönünü belirleyen kapakçıkların bozulmasından kaynaklanır. Sağlıklı kapakçıklar kanın tek yönlü olarak kalbe doğru akışına izin verir. Varis hastalarında ise bu durum böyle değildir. Damar çapı genişlediği için kapakçıklar görevini tam olarak yapamaz ve kanın aşağıya geri kaçmasını önleyemez. Bu durumda olan damarların kapatılmasından başka bir yol yoktur. Çünkü genişlemiş damar çapının daraltılması mümkün değildir. Büyük damarlarda bu kapatılma işlemi lazerle, buharla ya da radyofrekansla yapılırken ince damarlarda köpükle yapılabilmektedir.

    Köpük Tedavisi yüzeyden sürerek mi yapılır?

    Köpük tedavisi sanılanın aksine bacaktaki damarların üzerine tıraş köpüğü gibi bir madde sürerek yapılan yüzeysel bir tedavi değildir. Köpük tedavisi, damar endotelini yani damarın iç yüzeyini yakarak kapatan bir ilacın, köpürtülerek damar içine verilmesi ve sonuç olarak hastalıklı damarların kapatılmasını hedefleyen bir tedavi şeklidir. İlaç, belirli işlemlerle köpürtülür, bu sayede damarın iç yüzeyinde ilerlerken daha çok yüzeye değer ve daha geniş bir alanı yakar. Bu sayede yanan hastalıklı damar yüzeyleri birbirlerine yapışır, hastalıklı damar kapanır. Hayat içinde yapıştırmak istediğiniz yüzeylerin arasına yapıştırıcı sürüp bir süre bastırarak bekleriz ya, bacak damarlarında da yapılan bu işlem sonrası damarların tam olarak yapışması için dışarıdan baskı uygulamak gerekir. Dışarıdan uygulanacak baskı, varis çorabı ile sağlanır. Her köpük tedavisi  işlemi sonrası yaklaşık 2-3 gün hafif basınçlı ince varis çorabı giymek yeterli olacaktır. Bu arada bacağın dolaşımı sağlıklı damarlar tarafından devam ettirilir.

    Köpük tedavisi çok ağrılı bir işlem midir?

    Köpük tedavisi, ince de olsa bir iğne ile yapılmaktadır. Ancak kullanılan iğne, prematür dediğimiz çok küçük bebeklerde kullanılan tip çok ince bir iğnedir. Günümüzde uygulanan lazerle yüzeysel tedaviler (lazer epilasyon vs) ile köpük tedavisini kıyaslayan hastaların ifadelerine göre , lazerle yüzeysel tedavilere kıyasla daha az ağrı olduğu belirtilmektedir. Ayrıca tek bir yerden ilaç verildiğinde oldukça geniş bir alana ilaç ulaşabilmekte, bu da seans sayısını azaltmaktadır.

    Köpük tedavisinde lokal anestezi uygulanır mı?

    Köpük tedavisinde lokal anestezi uygulanabilir ancak çok etkin değildir. Uygulama alanı çok geniş olabilmektedir. Bu kadar geniş bir alana lokal anestezi yapılmamaktadır. Köpük tedavisinde kullanılan yakıcı ilaç, aslında lokal anestezik madde olarak üretilmiş, damarı yaktığı keşfedilince bu amaçla kullanılmaya başlanmış bir ilaçtır.  Dolayısıyla bir süre sonra zaten işlem uygulanan alanda uyuşukluk da olmaktadır.

    Köpük tedavisi sonrası tekrar kılcal damar oluşur mu?

    Köpük tedavisi sonrası yapılan damarlarda tekrarlama beklenmez. İki nedenle kılcallar görülebilir;

    1. Köpük tedavisi yapılmadan önce yoğun şekilde bulunan kılcallar kaybolunca çevresinde olan ve önceleri hastayı rahatsız etmeyen çok ince kılcal damarlar göze batarak hastayı rahatsız etmeye başlayabilir. Bacaklarının güzelleşmesi hastanın mükemmeliyetçilik arzusunu tetikleyip daha da mükemmel bacaklar istemesine neden olabilir.
    2. Ayrıca köpük tedavisi yapılan hastalarda kılcal damar oluşumuna genetik bir yatkınlık bulunmaktadır ve hiç damar oluşmayabileceği gibi başka yerlerde yeni damarlanma da oluşabilir. Bacaktaki her damar kapatılmadığı için yeni damar oluşumu engellenemez ancak oluşmaması için dikkatli davranmak mümkündür.
    Köpük tedavisi sonrası kılcal damar gelişmemesi için ne yapmak gerekir?

    Köpük tedavisi sonrası yeni kılcal damar gelişmemesi için birtakım şeylere dikkat etmek gerekir. Bunlar;

    1. Bacak bacak üstüne atmak: Bacak bacak üstüne uzun süre atıldığı zaman vücut bunu damar tıkanıklığı gibi algılayıp bu alanda yeni damarlanmalar oluşturur.
    2. Uzun süre oturmalarda diz arkasını sandalyeye bastırarak oturmak:Bu durumda da vücut bacak bacak üstüne atılmasındaki gibi algılayabilir. Bu şekilde de bacak arkasında yeni damarlanma oluşabilir.
    3. Bacakları bir yerlere vurmak: Bacakları bir yerlere vurmak morarmalara neden olur. Bir süre sonra moraran yerlerin toparlanabilmesi için bu bölgelerde yeni damarlanmalar oluşur. Bu, o bölgenin iyileşmesi için vücudun oluşturduğu bir savunma mekanizmasıdır.
    4. İğne yerlerinde yeni damarlanma oluşması: Çok nadiren bazı insanların vücutları iğneli işlemlere yeni damar oluşması ile tepki verebilir. Mantığı , morarmalarda olan mantıkla aynıdır. Vücut, tepkisel olarak işlem yerlerinde yeni ince kılcal damarlanmalar oluşturabilir. Genellikle işlem sonrası beklenir, sonrasında kendiliğinden düzelir veya birkaç seans daha köpük tedavisi yapılması ile kaybolur. Tepki devam ediyorsa köpük tedavisine devam edilmez.

    Sayfadaki resimde görüldüğü gibi genişlemiş olan damar içine çok ince enjektör ile köpürtülmüş ilaç uygulanır. Uygulanan bu ilaç köpük tedavisi nedir sorusunun cevabıdır.

    Uygulanan ilaç, niteliği itibariyle damar iç çeperinde oluşturduğu etki ile damarın yapışarak kapanmasını sağlar.

    Köpük tedavisi nedir ve hakkında daha fazla bilgi ve randevu için bize ulaşın
Uzm. Dr. Rengin Türkgüler Sorularınızı Cevaplıyor
  • K
    Kifayet Aydın16.02.2018

    Son yıllarda ciddi miktarda kilo aldım ve bilgisayar başında çalışıyorum. Dizimin hemen arkasında bacaklarımda arada mor damarlar oluşuyor. Bu durumda ne yapmak gerekir? Bu problem varis hastalığı içerisinde mi incelenir. Hangi doktor tedavi eder.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Geçmiş olsun, aşırı kilo varis hastalığını tetikleyen nedenlerden biridir. Diz arkanızdaki mor damarlar varis olabilir. Kesin olarak karar verebilmek için ayakta venöz doppler ultrason yapılması gerekir. Ameliyatsız varis tedavisi de girişimsel radyoloji uzmanı olarak bizler tarafından yapılmaktadır.

Soru Sor
Hasta Yorumları
Görüntü değişti ve ağrılarım kaboldu
Görüntü değişti ve ağrılarım kaboldu 18.12.2019

Ben Çiğdem Resuloğlu, Ordu'dan geliyorum. Üç çocuk annesiyim, üç normal doğum yaptım. Topuklu ayakkanı giymeyi giymeyi çok seviyorum. Rengin hanım'ı bir doktor arkadaşım tavsiye etti. Onun da varis problemleri vardır ve mutlu sonuçlar almıştı. Bende 2 seans sonucu çok mutlu sonuçlar aldım. Görüntü değişti ve ağrılarım kayboldu. Dr. Rengin hocamın'a teşekkür ediyor, Allah yolunu daima açık etsin diyorum. Sevgiler, saygılar...

Bacaklarım bir tüy gibi hafifledi
Bacaklarım bir tüy gibi hafifledi 03.12.2019

Yaklaşık yirmi yıldır varis sıkıntım vardı.Ağrılarım son on aydır çok artmıştı. Artık özellikle sol ayağımın üstüne basamıyordum. Dr. rengin Türkgüler Hocam'a yaptığım araştırmalar sonucu ulaştım. İyi ki ona rastgelmişim. Rengin Hocam ilk olarak görüntülü inceleme yaptı. Her iki bacağımda da dışardan da rahatça görünen kalın varisli damarlarım vardı. Ana damarımda sorun olmadığını söyledi. Rengin Hocam her iki bacağım için skleroterapi tedavisi yapacağını belirtti. İlk seansıma aynı gün başladı. Hiç ağrı hissetmedim. Rengin Hocam ertesi gün içinde randevu verdi ve ikinci seansımı aldım. Bir mucize gibiydi. Bacaklarım bir tüy gibi hafifledi. Çok şükür ağrılarım son buldu. İlk bir hafta varis çorabı giydim ve merhemimi, yağımı sürdüm. Bir ay sonra Rengin Hocam'a kontrole geldim. Beraber öncesi fotoğraflarıma baktık. Hiç bir damarımın izi kalmamıştı. Ağrılar bitmişti. Dr. Rengin Türkgüler hocam size çok teşekkür ederim. Derdime derman oldunuz. Uzun yıllar bu kutsal mesleği yapmanızı, benim gibi herkese şifa vermenizi dilerim. Emekli İngilizce Öğretmeni Aylin ÇAKIREL

Tedavimi oldum çok çok iyi bir sonuç aldım
Tedavimi oldum çok çok iyi bir sonuç aldım 10.06.2019

İnstagram da vakit geçirirken Dr. Rengin Türkgüler 'in sayfası dikkatimi çekti. Varis şikayetim olduğu içinde hemen arayıp öğrenmek istedim. Aradım çok samimi ve güler yüzle karşılandım. Randevu aldım ve muayeneye geldim. Başta çok tedirgindim ama Rengin hanım ve Beril hanımın güler yüzü ve samimi oluşu beni çok rahatlattı. Tedavimi oldum çok çok iyi bir sonuç aldım. Başta Dr. Rengin Türkgüler Hanıma, hemşiresi Beril hanıma ve Şengül hanıma samimiyetlerinden ve güler yüzlerinden dolayı ayrıca çok çok teşekkür ederim. Sanki yıllardır tanışıyor gibi hissettim kendimi. Hayat boyu başarılarınızın devamını dilerim. Sevgiler Sündüz Çiğdem Sevgiler Sündüz Çiğdem

Bacaklarımdaki şiddetli ağrılar kalmadı
Bacaklarımdaki şiddetli ağrılar kalmadı 04.06.2019

Yaklaşık olarak 5-6 yıldır bacağımda oluşan varislerden şikayetçiydim. Televizyonda bir haber programında babamın izleyip beni uyarmasıyla varisler için köpük ve lazer tedavisinden haberim oldu. İnternet aracığıyla yapmış olduğum uzun araştırmalar sonucunda da Dr. Rengin TÜRKGÜLER hocamla tanışma ve

Kısa ve acısız
Kısa ve acısız 04.06.2019

Varis ağrısından ve görüntüsünden dolayı çok rahatsız oluyordum. Kısa ve acısız süren tedavi sonucu bacaklarım düzeldi. Doktorum Rengin Türkgüler'e teşekkür ediyorum ve herkese tavsiye ediyorum..

Bu kadar kolay kurtulmak inanılmaz
Bu kadar kolay kurtulmak inanılmaz 08.11.2018

20 yıldır yanımdan ayrılmayan ağrılarımdan 2 seansta kurtuldum.Rengin hocama ve hemşire arkadaşlara çok teşekkür ederim. Keşke daha önce tanısaymışım, daha önce gelseymişim.Varislerimin bana yaşattığı ızdıraplardan bu kadar kolay kurtulmak inanılmaz...Çok güzel... Tatlı dilli, güler yüzlü meslektaşım Allah razı olsun, hayat boyu başarı ve mutluluklar diliyorum.

Varis Ağrılarımdan Kurtuldum
Varis Ağrılarımdan Kurtuldum 16.07.2017

Doktor Rengin Hanım'ın sayesinde uzun zamandır sıkıntı yaşadığım varislerimden ve ağrılarımdan kurtuldum. ... Sevinç Kalın

Ağrısız Bir Yaz Geçirdik
Ağrısız Bir Yaz Geçirdik 16.07.2017

Ağrısız bir yaz geçirdik çok şükür, güler yüzlü karşılamanız ve samimiyetiniz için eşim Levent Özarslan ve kendi adıma çok teşekkür ederim.

O kadar çok işlem yaptırdım ki
O kadar çok işlem yaptırdım ki 16.07.2017

O kadar cok işlem yaptırdım ki yaptırmam dediğim şeyleri bile yaptım ama hiçbirinde fayda bulamadım. Taki Rengin hanımı tanıyana kadar size çok teşekkür ederim. Rengin hanım siz bana bir söz vermiştiniz.

Bacaklarım çok iyi durumda
Bacaklarım çok iyi durumda 16.07.2017

Merhaba Rengin hanım, bir aylık tatilden sonra Avustralya'ya döndüm. Size teşekkür etmek istiyorum. Ankara'nın temmuz ayı sıcağında olsada varislerimden kurtulmama yardım ettiniz. Sizi tercih ettiğim için çok mutluyum. Bacaklarım çok iyi durumda. Teşekkür ederim.

Ufuk Üniversitesi Cad. Farilya Bussines Center, No:8, Kat:14, Ofis:68, Çukurambar, Çankaya
uzm. dr. rengin türkgülerUzm. Dr. Rengin TürkgülerRadyoloji Uzmanı
0532 385 31930312 224 1314