Sık SorulanlarHasta Yorumları

Varis Hastalığı

Varis hastalığı nedir?

Genel olarak varis hastalığı bacaklardaki toplardamar hastalığı denilebilir.

Varis Hastalığı

Bacaklarımızdaki toplardamarlar içinde bulunan kapakçıklar doğru çalışmadığı zaman damar çapında meydana gelen genişleme sonucu damarlar cilt yüzeyinden görülebilir hale gelir.

Bu durum varis hastalığının bilinen en yaygın belirtisi olmakla birlikte bu belirtilere ek olarak varis hastalığı bacaklarda ağrı, şişlik, yanma, kramp ve benzeri belirtileri de gösterir.

Varis hastalığı, tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunu olup ihmal edilmemelidir!

Varis kısa anlamıyla bacaklarda derinin hemen alt kısmında toplardamarın genişlemesi ile kanın birikmesinden kaynaklanan bir hastalıktır. Bacaklarımızda yer alana toplardamarın görevi kirli kanı temizlenmesi amacıyla kalbe ve akciğere taşımaktır. Fakat damarların genişlemesi ile gelen kirli kanlar akciğer ve kalbe gitmeden bacak kısmında kalmakta ve zamanla bu kirli kanlar mavi veya mor olan renklerle kendisini göstermektedir.

Özellikle varis hastalığı kilo sorunu yaşayan insanlar başta olmak üzere işi gereği fazla ayakta duran veya sürekli oturan kişilerde çok sık görülmektedir. Ayrıca Hamile bayanlarda özellikle hamileliğin son evrelerinde kendini gösteren bu rahatsızlık ilk başlarda önemsenmese de zamanla özellikle bacak kısmında hem görsel olarak hem de ağrı olarak istenmeyen durumlara neden olmaktadır.

Ayakta uzun süre hareketsiz olarak durmak başta olmak üzere genetik yatkınlık varis hastalığının için risk faktörü olarak kabul edilmektedir.

İnsanlarda varis hastalığı ile birlikte özellikle bacak kısımlarda artan ağrılar ile kendini gösterir. Bilek ile diz arasında oluşan şişlikler, parmak uçlarında uyuşmalar ve varisli bölgelerde kaşıntılar bunu takip eder.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ağrılar olarak kendini göstermektedir. Varis hastalığı rahatsızlığının ilerlemesi halinde bu ağrılar yerini yaralara aşırı şişliklere bırakmakta ve insanların yaşamlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Varis hastalığının Üç şekilde belirtileri vardır.

Varis Belirtileri

Varis belirtilerinde ilk olarak kılcal varisler, derinin hemen altında kırmızı ve mor renkleriyle kendisini gösterirler. Deriden dışarıya herhangi bir çıkıntı olmamakla birlikte varisin ilk aşamalarını oluştururlar. İkinci türü Orta boy şeklinde kendini gösteren deride çok hafif çıkıntılar şeklinde belli olan ve renkleri yeşil olan varislerdir. Varis belirtileri hakkında tüm bilgiler için ilgili sayfamızı ziyaret edevilirsiniz.

Varisin ilerlemiş hali olan büyük varisler ise deriden hem elle hem de görülecek şekilde çıkmış olan varislerdir. Büyük varislerin oluşması beklenmeden ilk aşamalarına tedavi edilmesi hem kişinin sağlığı açısından hem de hayatına rahatça devam etmesi açısından önemlidir.

Varis Hastalığı Sık Sorulan sorular
  • Varis ağrılarına ne iyi gelir?
    Varis Ağrısına Ne İyi Gelir?

    Varis bacak toplardamarlarında görülen bir sağlık sorunu olduğu için bacaklarda ve ayaklarda ciddi ağrılara sebep olabilmektedir. Bu ağrı kimi zaman varis hastası olan kişilerin gece uykularını etkilediği gibi kimi zaman gündüz ayakta kalmalarına bile ciddi engeller yaratmaktadır. 

    Varis Ağrısı ile mücadele eden bir hastanın aklına gelen ilk soru varis ağrısına ne iyi gelir gelmektedir. 

    Bacak varisi ağrısına iyi gelebilecek şeyler; 
    • Ayaklarınızı soğuk su ile yıkayın
    • Ayaklarınızı kalp seviyesinden 20 - 30 cm yukarı kaldırın
    • Varis çorabı giyin
    • Dar pantolon giymemeye özen gösterin
    • Bacak bacak üstüne atarak oturmayın
    • Varis tedavisi yaptırın 
  • Venöz Haritalama Nedir?
    Venöz Haritalama Nedir?

    Venöz haritalama varisli damarların büyüklüğünün, genişliğinin ve yerinin Renkli Doppler Ultrason ile tespit edilmesidir. Venöz Haritalama Nedir? sorunusa en net cevap bu yazının devamında bulunmaktadır.

    Venöz haritalama Radyoloji Uzmanları tarafından renkli doppler ultrason ile yapılabilen bir inceleme sonunda hazırlanan bir rapordur. Bu inceleme ile varis hastası olması muhtemel kişilerin bacaklarında dokular içinde boylu boyunca uzanmakta olan varisli toplardamarların bacağın neresinde kaç santimenteye ulaştığı nerede daralıp ve genişlediğinin belirlendiği bir tetkiktir. Tetkikin renkli doppler ultrason yapmaya ehliyetli bir radyolog tarafından yapılması zorunludur.

    Venöz haritalama yalnızca bu konuda uzmanlaşmış radyologlar tarafından yapılmalıdır. Venöz haritalama raporunu radyolog olmayan kişilerin vermesi mümkün değildir. İyi yapılmış bir Venöz Haritalama varis tedavisi öncesinde yapılması mecburi olan bir işlemdir. Çünkü varis tedavisinin nasıl ve nerede bulunan hangi damara yapılacağı bu inceleme sonucunda tespit edilir. Gözle yapılan bir varis muayenesi sonrasında aslında varis olmayan bir damarınızın kapatılması sonucuyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

    İşte burada varis hastalığının teşhis ve tedavisinde neden girişimsel radyoloji uzmanlarının avantajlı olduğu ortaya çıkmaktadır. Hastalığın nerede olduğunu gören gözün nerede tedavi yapacağını bilmesi kadar büyük bir avantaj yoktur. Girişimsel Radyoloji uzmanları bu avantajı venöz haritalama yapmaları ve varisli damarın yerinin ve tipinin tespiti sonrasında tedavisinde de ultrasonu kullanarak tedaviyi gerçekleştirebilmesindedir.

    Eğer Varis hastası olduğunuzu düşünüyorsanız tedavinize geçmeden önce venöz haritalama yaptırmayı ihmal etmeyin. Venöz haritalama yapılmadan tedaviye başlanmasına müsaade etmeyin.

    Venöz haritama nedir diye soruyorsanız ve daha fazla bilgi ve randevu için bizimle iletişime geçin.
  • Varis Hastalığının Dereceleri Nelerdir?
    Varis Hastalığının Dereceleri 

    Varis, bacaktaki toplardamarların hastalığıdır. Varisin değerlendirilmesinde ve tedavi planı çıkarılmasında venöz yetersizliğin derecesi önemlidir. Bu aşamada önemli bir soru varis hastalığının dereceleri nelerdir. Çapı 5 mm ve yukarısında olan toplardamar genişlemelerinde Ayakta Renkli Doppler Ultrason ile değerlendirilir. Tetkik sırasında hasta ayaktadır, doktor Doppler  Ultrason yaparken  hasta ıkındırılır. Bu sırada meydana gelen reflü akım halk arasındaki söylemiyle kaçak değerlendirilir.

    Varis hastalığının üç derecesi vardır :

    Grade 1 venöz yetmezlik : Yapılan tetkik sırasında hastanın ıkınmasının başlangıcında 1-2 sn olan ve ıkınma devam ederken devam etmeyen reflü akım izlenir. Varis Tedavisi gerektirmez.

    Grade 2 venöz yetmezlik: Yapılan tetkik sırasında hastanın ıkınmasıyla başlayan, ıkınmanın ortasına kadar yaklaşık 3-4 sn devam eden ve sonlanan,  ıkınma devam ederken devam etmeyen reflü akım izlenir. Takip edilmesi gerekir.

    Grade 3 venöz yetmezlik: Yapılan tetkik sırasında hastanın ıkınmasının başlangıcında başlayan  ve ıkınma bitene kadar devam eden reflü akım izlenir. Tedavi edilmesi gereklidir.

    Varis Hastalığının dereceleri hakkında daha fazla bilgi ve randevu için bize ulaşın.
  • Varis Muayenesi Nedir?
    Varis Muayenesi

    Varis muayenesi nedir? Bu tetkik tek başına gözle yapılabilen bir kontrol değildir, kompleks bir işlemdir.

    Varis, bacaktaki toplardamarların genişlemesi, kanı yukarıya yani kalbe götürememesi dolayısıyla görevini yapamaması sonucu gelişir. Toplardamarda kirli kanın birikmesine bağlı olarak damarlar belirginleşir, mavi-mor damarlar ve kılcal damarlar oluşur. Bazen bu damarlarda pıhtı gelişebilir, bunun sonucunda damarlar sertleşir ve ağrı oluşur. Bunların yanı sıra bacakta biriken kirli kan sonucunda bacakta uyuşma, yanma ve ilerledikçe ısı artışına meydana gelir. Varis Muayenesi  bu belirtilerin görüldüğü hastalarda yapılabilir.

    Varis muayenesinin yapıldığı sırasında gözle muayene ile damarların yoğunluğu ve tipi, bacakta kızarıklık olup olmadığı değerlendirilir.  Varis muayenesi sırasında elle muayene ile damarların sertlikleri incelenir, ısı artışı olup olmadığı değerlendirilir.

    Varis hastalığının teşhisi için en önemli olan hastalığın sınıflandırılması, varisin derecelendirilmesi,  varisli damarın hangi damarlarla ilişkili olduğunun anlaşılmasıdır. Bunlar; iyi bir varis muayenesinin ve muayeneye eşlik eden Ayakta Bilateral Venöz Doppler US nin yapılması ile değerlendirilebilir.  Muayene sırasında Doppler US ve sonrasında yapılan venöz haritalama oldukça önemlidir. Varis muayenesi sırasında ısı artışı olması ya da damarlarda ele gelen sertlik, hastaya yapılacak müdahalenin daha hızlı yapılması gerektiğini düşündürür.

    Varis muayenesi nedir ve varis nasıl anlaşılır. Muayene randevusu için bize ulaşın
  • Varis Tedavisinin Riskleri Nelerdir?
    Varis Tedavisinin Riskleri Nelerdir?

    Varis Tedavisinin Riskleri Nelerdir sorusuna karşı verilecek cevaplar çeşitli olmakla birlikte özellikle Lazerle varis tedavisi sırasında oluşabilecek riskler;

    Lazerle varis tedavisinden sonra, işlem yapılan damar boyunca damar çevresinde çeşitli oluşumlar meydana gelebilir. Meydana gelen bu sıkıntılar tamamen geçici olup hastadan hastaya değişmekle birlikte bu riskler farklılık gösterir.

    Varis tedavisinin riskleri;

    1. Ağrı,
    2. Kızarma,
    3. Morarma ve
    4. Hafif şişlik

    gibi sıkıntılar olmakla birlikte bu durum herhangi bir risk yaratmaz. Zamana bağlı olarak geçer. Tedavisi sırasında ve sonrası damarda pıhtı oluşumu ve bu pıhtının akciğere ulaşması da istatistik olarak çok düşüktür. Bu olasılık ameliyatta daha yüksek kabul edilmektedir.

    Varis Tedavisi Riskleri

    Varis tedavisi, insana uygulanan tüm işlemlerde olduğu gibi belli Varis Tedavisi Riskleri taşımaktadır.  Bu riskler ister köpük tedavisinde ister lazer tedavisinde belirli ölçüde bulunmaktadır.

    Ancak bahsi geçen varis tedavisi yöntemlerinin her ikisi de cerrahi yöntemlere göre çok daha az risklidir. Zira işlem esnasında cerrahi uygulamaya göre çok daha az girişim gerçekleşir.

    Lazerle varis tedavisi (Buharla varis tedavisi veya Radyofrekans yönetimi için de benzerdir) sonrası riskler:

    Lazerle ya da Radyofrekans ile varis tedavisi sonrasında işlem yapılan damarın çevresinde ağrı, kızarıklık, morarma ve hafif şişlik görülebilir. Ancak bu belirtiler her hangi risk taşımaz. Zamanla düzelir.

    Lazer tedavisi ve Radyofrekans tedavisi bacak ön yüzünde diz altına da yapılırsa uyuşukluk, karıncalanma ve hissizlik oluşabilir. Bu belirtilerin geçmesi 3-6 ay ve nadiren daha uzun sürebilir. Kişiye zarar vermez. Lazer varis tedavisi esnasında ve sonrası damarda pıhtılaşması ve akciğere atması bilimsel olarak son derece seyrek görülmektedir. Bu tedavi dışında ameliyatta da aynı risk vardır.

    Skleroterapi (köpük tedavisi ya da iğne tedavisi) sonrası olabilecek riskler:

    Skleroterapi uygulanan kılcal, orta boy ya da büyük varislerde %10 oranda (on kişide bir) kahverengi bir lekelenme oluşabilir. Bu durum tamamen geçici olup, ancak vücudun bunu geçirmesi bazı kişilerde hızlı bazı kişilerde yavaş olur ve bazen birkaç ay sürebilir.

    Skleroterapi esnasında kullanılan ilaç yakıcı bir ilaçtır. Köpük şeklinde uygulandığında daha da etkili olur. Varisli damara verilen bu ilaç bazen iğne giriş deliğinden çıkarak deride küçük yaraların oluşmasına sebep olabilir. Çok sık görülmez (%1 civarı). Genel olarak varis tedavisi sonrası izlenen sorunlar geçicidir ve zamanla kendiliğinden ortadan kaybolur.

    Varis Tedavisi Riskleri hakkında daha fazla bilgi ve randevu için bize ulaşın.
  • Emzirirken Varis Tedavisi Olabilir mi?
    Emzirme Döneminde  Varis Tedavisi

    Hamilelikte olan kilo ve basınç artışı sebebiyle bacaklarda varis oluşabilmektedir. Varisler, hamilelik süresince görüntü olarak rahatsız ettiği gibi ağırlık hissi, kaşıntı, ağrı, yanma, kramp gibi şikâyetlere de neden olmaktadır.

    Hamilelik süresince karın içinde basınç artışı sürdüğünden ve asıl mesele evladınızın sağlam ve hastalıksız olarak dünyaya gelmesi olduğundan bu problemler önemsenmemekte ama evladınızı elinize aldıktan ve hastalıksız olduğunu gördükten sonra kendi şikayetleriniz ön plana çıkmaktadır.

    Varisleri olan bir anne gelince;

    1. Varis muayenesi ile bacaklar değerlendirilir.
    2. Ayakta yapılan Bilateral Alt Ekstremite Venöz Doppler Ultrason ile damarlar incelenir, hastalıklı damarlar belirlenir.
    3. Venöz haritalama yapılır, varisli damarlar belirtilir, EVLA ya da köpük skleroterapi, hangisinin yapılacağına karar verilir.

    Yapılacak tedavilere göre açıklarsak;

    EVLA sırasında;

    1. Lokal anestezi uygulanır, etkisi maksimum 15-20 dakikada geçer. Yani işlem biter bitmez lokal anestezinin etkinliği kaybolur, hem ağrısız bir işlem gerçekleşir, hem de işlem sonrası hastaya çorabı giydirilirken lokal anestezinin etkisi geçmiş olur.
    2. EVLA (Endo Venöz Lazer Ablasyon) ince, kan alma iğnesi gibi bir iğne ile yapılır. Lazer fiberi damar içine yerleştirilir, ultrason eşliğinde damar çevresine koruyucu-lokal anestezikli sıvı enjekte edilir, böylece damar yakılırken çevre dokular korunmuş olur.
    3. İşlem sırasında damar içine lazer enerjisi verilir, damarın içini yakarak etki eder, dolayısıyla dolaşıma geçen herhangi bir ilaç yoktur, sadece lokal olarak etki etmesi istenen damarı kapatır. Emzirmeyi etkilemez, dolaşıma ve dolayısıyla süte geçen herhangi bir şey yoktur.
    4. İşlem maksimum 1-1,5 saat sürer. Böylece hem anne bebeğinden ayrı kalmamış olur, hem de bir sonraki emzirme periyoduna anne yetişir
    5. Genel anestezi yapılmadığı için annenin ayılma süreci de olmayacaktır, ayrıca vücudunda kalan bir anestezik madde olmayacağından süte geçmesi ihtimali de yoktur. İşlem sonrası hasta çorabı giydirilir giydirilmez bebeğini emzirebilir.
    6. İşlem sonrası hastanın yatması gerekmez, yürüyebilir, evine gidebilir.

    Köpük tedavisi sırasında;

    1. Verilen ilaç, damarlarda küçülme ve yapışmaya neden olur, dolayısıyla etkisi lokal olarak kalır.
    2. İşlem maksimum 1-1,5 saat sürer.
    3. İşlem sonrası hastaya yürüyerek evine gidebilir.

    Yani hem kullanılan ilaçlar süte geçmez, hem de anne bebeğinden uzun süre ayrı kalmamış olur.

    Emzirme dönemi, annelerinin bebekleriyle ilgilendiği kadar kendileriyle de ilgilendikleri bir dönem olabilir. Bebeğinizi mutlu etmek ne kadar önemliyse kendinizi mutlu etmeniz de o kadar önemli.

    Mutlu anne= Mutlu bebek. Sağlıklı ve mutlu günler diliyorum...

  • Varis Neden Olur Nasıl Geçer?
    Varis neden olur nasıl geçer

    Varis Neden Olur Nasıl Geçer? Varis bacak toplardamarlarının görevini yapamaması dolayısıyla oluşur. Bacak toplardamarları görevlerini damar içinde bulunan ve kanın sadece yukarıya doğru akmasını sağlayan kapakçıklar sayesinde yaparlar.

    Bu kapakçıkların kanı aşağı kaçırması ile birlikte toplardamar görevini yapamaz hale gelir ve içindeki kanın oluşturduğu basınç ile genişlemeye başlar. Genişleyen damar içindeki kapakçıklar daha da bozularak artık hiç işlev göremez hale gelir.

    Varis herhangi ilaç ile bitkisel tedavi ile ya da kremle geçmez. Varis olmuş damarın çapının daralması fiziken mümkün değildir. Kullanılacak kremler ilaçlar ve bitkisel kürler tedavi etmez, şikayetleri geçici olarak hafifletebilir.

    Bu nedenle varis ya eski yöntem olan ameliyatla varis tedavisi, ya da ameliyatsız varis tedavisi yöntemleri ile tedavi edilir.

    Ameliyatsı varis tedavisi yöntemleri; 
    1. Lazerle varis tedavisi 
    2. Buharla varis tedavisi 
    3. Radyofrekans ile varis tedavisi
    4. Köpükle varis tedavisi 
    5. Skleroterapidir. 

    Zamk ile varis tedavisi de son zamanlarda ülkemizde uygulanmakla birlikte klinik sonuçları halen çok netleşmemiş olduğundan ve kullanılan malzemenin dolaşıma geçmesi riskinden dolayı kliniğimizde tercih edilmemektedir.

    Varis neden olur nasıl geçer hakkında daha fazla bilgi ve randevu için bize ulaşın.
Uzm. Dr. Rengin Türkgüler Sorularınızı Cevaplıyor
Soru Sor
Hasta Yorumları
Görüntü değişti ve ağrılarım kaboldu
Görüntü değişti ve ağrılarım kaboldu 18.12.2019

Ben Çiğdem Resuloğlu, Ordu'dan geliyorum. Üç çocuk annesiyim, üç normal doğum yaptım. Topuklu ayakkanı giymeyi giymeyi çok seviyorum. Rengin hanım'ı bir doktor arkadaşım tavsiye etti. Onun da varis problemleri vardır ve mutlu sonuçlar almıştı. Bende 2 seans sonucu çok mutlu sonuçlar aldım. Görüntü değişti ve ağrılarım kayboldu. Dr. Rengin hocamın'a teşekkür ediyor, Allah yolunu daima açık etsin diyorum. Sevgiler, saygılar...

Bacaklarım bir tüy gibi hafifledi
Bacaklarım bir tüy gibi hafifledi 03.12.2019

Yaklaşık yirmi yıldır varis sıkıntım vardı.Ağrılarım son on aydır çok artmıştı. Artık özellikle sol ayağımın üstüne basamıyordum. Dr. rengin Türkgüler Hocam'a yaptığım araştırmalar sonucu ulaştım. İyi ki ona rastgelmişim. Rengin Hocam ilk olarak görüntülü inceleme yaptı. Her iki bacağımda da dışardan da rahatça görünen kalın varisli damarlarım vardı. Ana damarımda sorun olmadığını söyledi. Rengin Hocam her iki bacağım için skleroterapi tedavisi yapacağını belirtti. İlk seansıma aynı gün başladı. Hiç ağrı hissetmedim. Rengin Hocam ertesi gün içinde randevu verdi ve ikinci seansımı aldım. Bir mucize gibiydi. Bacaklarım bir tüy gibi hafifledi. Çok şükür ağrılarım son buldu. İlk bir hafta varis çorabı giydim ve merhemimi, yağımı sürdüm. Bir ay sonra Rengin Hocam'a kontrole geldim. Beraber öncesi fotoğraflarıma baktık. Hiç bir damarımın izi kalmamıştı. Ağrılar bitmişti. Dr. Rengin Türkgüler hocam size çok teşekkür ederim. Derdime derman oldunuz. Uzun yıllar bu kutsal mesleği yapmanızı, benim gibi herkese şifa vermenizi dilerim. Emekli İngilizce Öğretmeni Aylin ÇAKIREL

Tedavimi oldum çok çok iyi bir sonuç aldım
Tedavimi oldum çok çok iyi bir sonuç aldım 10.06.2019

İnstagram da vakit geçirirken Dr. Rengin Türkgüler 'in sayfası dikkatimi çekti. Varis şikayetim olduğu içinde hemen arayıp öğrenmek istedim. Aradım çok samimi ve güler yüzle karşılandım. Randevu aldım ve muayeneye geldim. Başta çok tedirgindim ama Rengin hanım ve Beril hanımın güler yüzü ve samimi oluşu beni çok rahatlattı. Tedavimi oldum çok çok iyi bir sonuç aldım. Başta Dr. Rengin Türkgüler Hanıma, hemşiresi Beril hanıma ve Şengül hanıma samimiyetlerinden ve güler yüzlerinden dolayı ayrıca çok çok teşekkür ederim. Sanki yıllardır tanışıyor gibi hissettim kendimi. Hayat boyu başarılarınızın devamını dilerim. Sevgiler Sündüz Çiğdem Sevgiler Sündüz Çiğdem

Bacaklarımdaki şiddetli ağrılar kalmadı
Bacaklarımdaki şiddetli ağrılar kalmadı 04.06.2019

Yaklaşık olarak 5-6 yıldır bacağımda oluşan varislerden şikayetçiydim. Televizyonda bir haber programında babamın izleyip beni uyarmasıyla varisler için köpük ve lazer tedavisinden haberim oldu. İnternet aracığıyla yapmış olduğum uzun araştırmalar sonucunda da Dr. Rengin TÜRKGÜLER hocamla tanışma ve

Kısa ve acısız
Kısa ve acısız 04.06.2019

Varis ağrısından ve görüntüsünden dolayı çok rahatsız oluyordum. Kısa ve acısız süren tedavi sonucu bacaklarım düzeldi. Doktorum Rengin Türkgüler'e teşekkür ediyorum ve herkese tavsiye ediyorum..

Bu kadar kolay kurtulmak inanılmaz
Bu kadar kolay kurtulmak inanılmaz 08.11.2018

20 yıldır yanımdan ayrılmayan ağrılarımdan 2 seansta kurtuldum.Rengin hocama ve hemşire arkadaşlara çok teşekkür ederim. Keşke daha önce tanısaymışım, daha önce gelseymişim.Varislerimin bana yaşattığı ızdıraplardan bu kadar kolay kurtulmak inanılmaz...Çok güzel... Tatlı dilli, güler yüzlü meslektaşım Allah razı olsun, hayat boyu başarı ve mutluluklar diliyorum.

Varis Ağrılarımdan Kurtuldum
Varis Ağrılarımdan Kurtuldum 16.07.2017

Doktor Rengin Hanım'ın sayesinde uzun zamandır sıkıntı yaşadığım varislerimden ve ağrılarımdan kurtuldum. ... Sevinç Kalın

Ağrısız Bir Yaz Geçirdik
Ağrısız Bir Yaz Geçirdik 16.07.2017

Ağrısız bir yaz geçirdik çok şükür, güler yüzlü karşılamanız ve samimiyetiniz için eşim Levent Özarslan ve kendi adıma çok teşekkür ederim.

O kadar çok işlem yaptırdım ki
O kadar çok işlem yaptırdım ki 16.07.2017

O kadar cok işlem yaptırdım ki yaptırmam dediğim şeyleri bile yaptım ama hiçbirinde fayda bulamadım. Taki Rengin hanımı tanıyana kadar size çok teşekkür ederim. Rengin hanım siz bana bir söz vermiştiniz.

Bacaklarım çok iyi durumda
Bacaklarım çok iyi durumda 16.07.2017

Merhaba Rengin hanım, bir aylık tatilden sonra Avustralya'ya döndüm. Size teşekkür etmek istiyorum. Ankara'nın temmuz ayı sıcağında olsada varislerimden kurtulmama yardım ettiniz. Sizi tercih ettiğim için çok mutluyum. Bacaklarım çok iyi durumda. Teşekkür ederim.

Ufuk Üniversitesi Cad. Farilya Bussines Center, No:8, Kat:14, Ofis:68, Çukurambar, Çankaya
uzm. dr. rengin türkgülerUzm. Dr. Rengin TürkgülerRadyoloji Uzmanı
0532 385 31930312 224 1314